OBAK Afet Eğitim Kampında – GÜNDEM – İnternetin Ajansı

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK İki günlük eğitim kampı gerçekleştirdi. Fıstıklı sahili kamp alanında yapılan kampta OBAK ekibi hem eski üyelerin tecrübesini arttıran, hem de yeni üyeleri geliştiren eğitim çalışmaları yaptı.

OBAK Afet Eğitim Kampında – GÜNDEM – İnternetin Ajansı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

İki güne yayılan kampta, afet bilinci, stres yönetimi, yangın, haberleşme, İstasyon ve çadır kurumu eğitimi gibi arama kurtarma ve afet durumlarında gerekli olan çok önemli başlıklar teoriyi pratiğe dökme bağlamında OBAK üyeleriyle paylaşıldı. Kampı Belediye Başkanı Bekir Aydın da ziyaret etti.

 

OBAK Afetlere Her Zaman Hazır

 

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekibimiz OBAK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü afete karşı hazır olacak, vurgulamalarını yaparak sözlerine “ Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz OBAK her an kendisini yenileyerek, farklı teknolojileri uyum sağlayarak çalışmalarına devam ediyor. OBAK Allah bir daha göstermesin ama Orhangazi’mizde ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde olabilecek afetlerde üst düzey müdahale kapasitesine sahiptir. Cümleleriyle devam etti. Belediye Başkanı Aydın açıklamasına “ İşte bu çerçevede ara vermeden çalışmalarına devam ediyorlar. Bu çalışmalardan birisi de kamp eğitimi oldu. Ben de kampı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledim. Bütün OBAK ekibine başarılar diliyorum“ İfadeleriyle son verdi.

 

Yaklaşık 4,5 yıldır hem eğitim, hem de teknik donanım açısından kendisini geliştiren Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma ekibi OBAK 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde aktif görev aldı. Ekip çalışmalar sırasında birçok canın hayata tutunan eli oldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.