BAŞKAN ÇAPKINOĞLU: EKONOMİYİ DÜZELTME GAYELERİ YOK! – GÜNDEM – İnternetin Ajansı

İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu Türkiye İstatistik Kurumunun ağustos ayına ilişkin tüketici fiyat endekslerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu.

BAŞKAN ÇAPKINOĞLU: EKONOMİYİ DÜZELTME GAYELERİ YOK!  – GÜNDEM – İnternetin Ajansı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

BAŞKAN ÇAPKINOĞLU: EKONOMİYİ DÜZELTME GAYELERİ YOK! 

 

İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu Türkiye İstatistik Kurumu’nun ağustos ayına ilişkin tüketici fiyat endekslerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Çapkınoğlu iktidarın ekonomiyi düzeltmek gibi bir gayesi olmadığını ifade ederek:” Enflasyon verileri açıklandı. TÜİK daha önce perdelemeye çalıştığı verileri yine perdelemek istedi fakat bu defa makyajı biraz az yaptı. Öyle ki Temmuz’da %9,49 olan enflasyon Ağustos’ta %9,09 oldu. Verilerden de anlaşıldığı üzere geçtiğimiz yıllarda üzüntüyle izlediğimiz birçok ülkenin bir yılda yaşadığı enflasyondan fazlasını biz artık sadece bir ayda yaşıyoruz. Yaz aylarında böyle rekorlar kırılıyor ise gidişat kötü demektir. Bunun sebebiyle aşikâr. Çünkü iktidar enflasyonla mücadele etmiyor, mücadele ediyormuş gibi yapıyor. Kendilerinin ekonomiyi düzeltmek gibi bir gayeleri yok. Olsaydı daha realist daha rasyonel adımlar atardı ama atmıyorlar, yapmıyorlar. Bu yüzden de sonuç hiçbir zaman değişmiyor. Rahat geçirmemiz gereken yaz aylarında ardı ardına kırılan enflasyon rekorları gidişatın ne kadar kötü olduğunu birkez daha gün yüzüne çıkarıyor. Bu gidişat gösteriyor ki bunlar daha iyi günlerimiz. Yerel seçimler sonuçlanınca enflasyon daha da artacak, alım gücü azalacak. Umarım enflasyonla mücadele ediliyormuş gibi davranılmaya devam edilmez. Yoksa olan yine halka olur, bizlere olur” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.