BAŞKAN ÇAKIR: BU İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET OLMAYA BAŞLADI! – GÜNDEM – İnternetin Ajansı

Yükseliş Partisi Genel Başkanı Nail Çakır İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. Çakır:” Türkiyede yaşanan her iş olayı kaza değil cinayettir”dedi.

BAŞKAN ÇAKIR: BU İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET OLMAYA BAŞLADI! – GÜNDEM – İnternetin Ajansı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2023
A+
A-

BAŞKAN ÇAKIR: BU İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET OLMAYA BAŞLADI!

 

Yükseliş Partisi Genel Başkanı Nail Çakır İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. Çakır:” Türkiye’de yaşanan her iş olayı kaza değil cinayettir”dedi.

 

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıkladı. Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti. 2023 yılının ilk yedi ayında ise 1051 işçi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Çakır iktidarın yeterli denetimi yapmadığını ifade ederek:” İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi temmuz ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. İSİG tarafından yayımlanan raporda, “İşçiler tarlalarda, yollarda, inşaatlarda, elektrik direklerinde, tersanelerde, bürolarda… 40-50 derece hissedilen sıcaklıklarda çalışmaya devam ettiler. İzmir’de bir kadın PTT işçisi arkadaşımız öğle sıcağında dağıtım yaparken beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alındı. Osmaniye’de bir enerji işçisi arkadaşımız çalışırken kalp krizi geçirdi” denildi. Rapora göre 2023 yılının ilk altı ayında ocakta 116, şubatta 195, martta 130, nisanda 123, mayısta 146, haziranda 159 ve temmuzda 182 olmak üzere en az 1051 işçi hayatını kaybetti. Temmuz ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı ise şu şekilde oldu: Trafik, Servis Kazası nedeniyle 52 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 35 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 22 işçi; Yüksekten Düşme nedeniyle 17 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 16 işçi; Şiddet nedeniyle 11 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 9 işçi; İntihar nedeniyle 6 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 5 işçi; Kesilme, Kopma nedeniyle 3 işçi; diğer nedenlerden dolayı 6 işçi hayatını kaybetti…” Temmuz ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı “14 yaş ve altı 6 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 4 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 38 işçi, 30-49 yaş arası 63 işçi, 50-64 yaş arası 47 işçi, 65 yaş ve üstü 15 işçi, yaşını bilmediğimiz 9 işçi hayatını kaybetti…” şeklinde açıklandı. Verilerden de anlaşıldığı üzere iş yerleri yeterince kurallara uymuyor. İktidar denetlemiyor, önemsemiyor, gerekli tedbirleri almıyor ve hala 2023 yılında iş kazası yaşanabiliyor. Bir ihtimaldir, bu sorumsuzluktur. İşyerlerine daha fazla denetim yapılması gerek. İktidar bu konuda şeffaf olması gerek. İş yerlerinde yeterli düzeyde sağlık çalışanı var mı, yeterli düzeyde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı var mı bunu istatiksel verilerle belirtmeli. Artık bu iş kazalarının son bulması gerek. Yoksa bu iş kazası olmaktan çıkacak bizzat cinayete dönüşecektir” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.